Sunday, October 25, 2009

Kenduri Perkahwinan Iwan

Pada 23 Oktober 2009, aku & Wahid telah bertolak dari Kuantan dengan menaiki bas ekspres ke Kelantan dengan hanya satu tujuan, menghadiri walimatul urus di rumah bakal (pada masa itu) isteri sahabat kami, Ahmad Safwan bin Mohamad. Tak tersangka berjumpa dengan Abu Qassim, Naib Presiden Antarabangsa PKPIM, yang dalam perjalanannya ke Selatan Thailand, menaiki bas yang sama. Selepas 7 jam, kami tiba di stesen bas Kota Bharu pada pukul 5 .15 pagi 24 Oktober 2009. Ayahku sedia menanti kami dan tanpa berlengah, kami terus menaiki kereta selama 20 minit, menuju ke rumahku di Pasir Mas. setelah berehat di rumah, lebih kurang pada pukul 10.45 pagi, kami bertolak ke Gua Musang dengan kereta Waja Mama. Ahli rombongan terdiri daripada aku, sebagai pemandu, Wahid sebagai penolong pemandu, dan adikku, Ili Syifaa' Raihani, sebagai pengurus barang.

Alhamdulillah, tanpa kesesatan yang teruk, kami tiba di Taman Mesra pada pukul 1.45p.m. Besarnya banner! Terkazut kami! Sah, ini rumahnya.


Kereta diparkir di depan deretan kedai di hadapan rumah pengantin. Kami sepakat untuk membeli sesuatu sebagai saguhati ke kenduri (last minute idea la ni). Hasilnya amat lumayan.

To be continued...

1 comment:

annamlatun said...

mak ai...besornye banner die...huhu...